Újra a 4 fal között a család – 5 vidám programtipp otthonra

Az állandó rohanásban és az iskola, edzések és különórák háromszögében ritkán van lehetősége a családnak minőségi időt tölteni együtt. Azaz eddig ritkán volt. Ez az év azonban sok mindent felülírt. Életünk fő színtere jelenleg az otthonunk, ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Mutatjuk, hogy sikerülhet ez.

 1. Színház a szekrényben

  Mit szólnál hozzá, ha egyik nap átvarázsolnátok a ruhásszekrényt színházzá?! Ehhez pakoljatok ki belőle mindent: az ajtók helyettesítik a színházi függönyt, a gyerkőcök pedig a szekrényben adhatják elő az általuk kitalált mesét. Akár rájuk is adhatod a saját ruháidat, hogy az legyen a jelmezük, így biztos, hogy még átszellemültebben kelthetik életre a színdarabot.

 2. Virtuális meseolvasás a nagyszülőkkel

  Egy olyan időszak kellős közepén vagyunk, amikor a nagyszülőket ritkábban látogathatjuk meg. Tény, hogy a technika vívmányai sokat segítenek ebben, viszont nem tudják teljes mértékben helyettesíteni az együtt eltöltött időt. Ennek ellenére azért jobb egy képernyőn keresztül látni őket, mint sehogy. Ennél már csak az jobb, amikor mama és papa mesedélutánt tartanak, felolvasnak az unokáknak a kedvenc könyvükből, vagy akár kitalált sztorikkal szórakoztatják őket.

 3. Fotók újra gondolva

  Ha most nem is a nagy utazások idejét éljük, az emlékek is jó alapot szolgáltatnak a kellemes időtöltéshez. Készítsetek egy szép, színes, kézzel fogható fotóalbumot. Az egyik délután válogassátok ki hozzá a képeket, majd ha előhívattátok a csomagot, újabb délutáni program beragasztgatni azokat egy albumba. A harmadik fázis lehet a dekorálás: a lapokat díszítsétek ki matricákkal, rajzokkal és feliratokkal.

 4. Süssünk, süssünk valamit

  A finom süteményeket mindenki szereti, főleg a házilag készítetteket. A sütés szuper időtöltés, hiszen nemcsak produktív elfoglaltság, de a végén az elkészült finomsággal meg is jutalmazhatjátok magatokat. Olyan receptet válasszatok, melynél a tésztát ki kell szaggatni, majd díszíteni, így biztos, hogy jó sokáig elfoglaljátok magatokat.

 5. Mozgás!

  A sok édességet természetesen le is kell dolgozni, így nyugodtan tervezzetek be délutánra egy átmozgató edzést. Ha nem tudod, hogy pontosan milyen gyakorlatokat kellene elvégeznetek, nézz szét a videómegosztó portálokon, ahol rengeteg különböző edzés közül választhatod ki a számotokra megfelelőt. Ha a gyerekeket csak nehezen tudod rávenni a mozgásra, próbáld meg őket egy versennyel ösztönözni.