Betadine-FB-Cover-v1d

Betadine®
kenőcs

Betadine® kenőcs

A Betadine kenőcs a kórokozók széles köre ellen hatékony, fertőzések helyi kezelésére és megelőzésére alkalmas, kis vágott sebek vagy horzsolások, kis kiterjedésű égési sérülések esetén.

Javasolt gombás vagy bakteriális bőrfertőzések kezelése, valamint felülfertőzött bőrfekélyek és felfekvések gyógyítására is. A Betadine® kenőcs povidon-jód tartalmú, vény nélkül kiadható gyógyszer.

Használati utasítás:

A Betadine márka több mint 45 éve van jelen világszerte az egészségügyi intézményekben és otthonokban.

image

 

Széles spektrumú

Számos kórokozó ellen hatékony.

image

 

Gyors védelem

Gyorsan elpusztítja a kórokozókat.

image

Könnyen megállapítható, mikor kell ismételten alkalmazni

A povidon-jód barna színe elhalványul, mikor a készítményt újra kell alkalmazni.

EGI1706001_Egis_Beatdine_Gyerekszaj_Virus_HU

Gyakori kérdések

Az antiszeptikumok és a dezinficiensek megegyeznek abban, hogy a betegséget okozó mikroorganizmusok szaporodását akadályozzák meg. A kettő között a fő különbség az, hogy míg a dezinficienseket általában tárgyakon használják (pl. asztalok, padló, székek), addig az antiszeptikumok inkább alkalmasak a testfelszínen való alkalmazásra.

Az antiszeptikumokat vágások, karmolások, égési sérülések, horzsolások vagy egyéb, a bőr sérülésével járó kisebb sebesülések kezelésére használják, vagy megelőző lépésként a bőr átszúrása (pl. injekció beadása) előtt.

Soha ne használjon rossz minőségű antiszeptikus szert. A rossz minőségű antiszeptikus termékek nem pusztítják el a kórokozókat, és így nem előzik meg a fertőzést, vagy akár a sebgyógyulás folyamatát is elnyújthatják.

Az antiszeptikumok használatának oka sebek esetén az, hogy elpusztítsuk a kórokozókat és megelőzzük a fertőzést. A fertőzések lelassíthatják vagy megakadályozhatják a gyógyulást, vagy akár ronthatnak is a seb állapotán.

A BETADINE® kenőcs és az oldat hatóanyaga is a povidon-jód, ami elpusztítja a legtöbb kórokozót. BETADINE® oldat FERTŐTLENÍTŐSZER, kenőcs pedig vény nélkül kapható gyógyszer.

A Betadine® antiszeptikus termékek hatóanyaga, a povidon-jód, mely barna színű.
Előnyük, hogy színüknek köszönhetően láthatóvá válik a kezelt terület.
A Betadine® oldat a textíliából langyos vízzel, erősebb szennyeződés esetén folteltávolítóval eltávolítható.

FIGYELEM: A műanyag padlóra kifröccsent szert azonnal takarítsa fel.

A Betadine® készítmények antiszeptikumok, nem antibiotikumok. A Betadine® sebkezelő termékek povidon-jódot tartalmaznak, ami az esetleges fertőzéseket okozó kórokozókra hat. Rezisztencia nem ismeretes.

A víz csak a szövetbe került törmeléket távolítja el. A legtöbb sérülés nem steril környezetben születik, ezért számítanunk kell a kórokozók megjelenésére.

Betadine kenőcs esetén:

  • A készítmény hatóanyagával vagy a betegtájékoztató 6.1 pontjában felsorolt bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.
  • Hyperthyreosisban, vagy más acut pajzsmirigybetegségben.
  • Radiojód terápia vagy scintigráfia előtt és azt követően, valamint.
  • Dermatitis herpetiformis Duhring esetén.

Betadine oldat esetén:

Jódérzékenység, pajzsmirigyműködés zavarai, hipertireózis (pajzsmirigy túlmüködése), más heveny pajzsmirigybetegségek, dermatitisz, veseelégtelenség, radioaktív jód-szcintigráfia előtt és után, pajzsmirigyre ható gyógyszerek alkalmazásakor, pajzsmirigy daganat (carcinoma) radiojód kezelésekor.

Koraszülöttek, csecsemők kezelése, valamint a terhesség és a szoptatás alatti alkalmazása kerülendő!