hero-feminine-care2

A nők szükségleteire tervezve

Betadine_atmeretezes_100px_121px_kup
BETADINE®
hüvelykúp
Betadine_atmeretezes_100px_121px_BV_gel
BETADINE®
BV gél

BETADINE®
hüvelykúp

Betadine_atmeretezes_504px_612px_kup


Akut és krónikus hüvelyi fertőzések - vegyes fertőzések, nem specifikus fertőzések (Gardnerella vaginalis okozta bakteriális vaginózis), gombás fertőzések, Trichomonas vaginalis fertőzések esetén. Antibiotikum vagy szteroid terápia után kialakuló hüvelyi fertőzésekben.


Hüvelyi műtétek, diagnosztikus beavatkozások előtti előkészítés céljából.


A Betadine® hüvelykúp povidon-jód tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer.

Hüvelyi használatra


A készítmény ajánlott adagja: enyhe fertőzés esetén 7 napos, súlyosabb esetben, ill. nem megfelelő terápiás hatás esetén további 7 napos, napi egyszeri alkalmazás javasolt. Makacs, hosszabb ideje fennálló fertőzés esetén hosszabb idejű, ill. napi kétszeri alkalmazás is megengedett.


A kúpot este, lefekvés előtt, megnedvesítve javasolt mélyen a hüvelybe helyezni. A kezelés időtartama alatt célszerű tisztasági betétet használni.


A kúp behelyezés előtt vízzel benedvesítendő, így biztos a hatóanyag maximális kioldódása és elkerülhető a helyi irritáció kialakulása. Ha időközben menstruáció jelentkezik, a kúp alkalmazása megszakítás nélkül tovább folytatandó az előírt időtartamig.


Alkalmazása gyermekeknél

Serdülőkor előtti gyermekek esetében a Betadine hüvelykúp alkalmazása ellenjavallt.


Ha az előírtnál több Betadine hüvelykúp alkalmazott

Távolítsa el a hüvelykúpot.


Ha elfelejtette alkalmazni a Betadine hüvelykúpot

Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.


Ha idő előtt abbahagyja a Betadine hüvelykúp
alkalmazását

A visszaesés elkerülése érdekében a fertőzés teljes megszüntetése szükséges, ne fejezze be a kezelést a javasolt időnél hamarabb.


Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg a kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.