Lopott percek – Amire minden párkapcsolatnak szüksége van

Egy gyerek születése teljesen felforgatja egy pár életét, hiszen onnantól kezdve mindent az ő igényeinek rendel alá a család. Éppen ezért kell tudatosan odafigyelnünk arra, hogy megőrizzük a romantikát.

A gyerekes párok pontosan tudják, mennyire nehéz megtartani az egészséges egyensúlyt, hogy ne csak anyaként és apaként tekintsenek a másikra, hanem a szerelmüket lássák a másikban. Ehhez pedig szükség van kettesben eltöltött időre, amikor csak egymásra koncentrálnak.

Miért fontos a kettesben eltöltött idő?

Ha azt mondjuk, mindenkinek szüksége van énidőre, akkor a párkapcsolatoknak is kijár a „miidő”. Ezek olyan lopott órák, amikor a gyengédség, a figyelem, az intimitás kap főszerepet, amikor össze tudtok bújni, és élvezni egymás közelségét. Mielőtt azonban a lelkiismereted tiltakozni kezdene ezek ellen, jusson eszedbe, hogy a harmonikus családi élet alapja egy erős és kiegyensúlyozott párkapcsolat.

Mi történik, ha nincsenek lopott percek?

Ha a gyereketek mellett már nem foglalkoztok azzal, hogy ápoljátok a kapcsolatotokat, akkor fennáll annak a veszélye, hogy fokozatosan, de észrevétlenül eltávolodnak egymástól, elvész az intimitás, vele együtt pedig elhalványul a szerelem. Hogy ezt elkerülhessétek, keressétek tudatosan azokat az alkalmakat, amikor csak egymásra figyelhettek. Ebben nemcsak a kettesben eltöltött idő gyakorisága számít, de annak minősége is. Ezekben a lopott percekben ne a gyerek legyen a központi téma, hanem ti magatok. Érdeklődj a másik érzései, hogyléte, félelmei, álmai vagy hobbijai iránt, és csak rá figyelj. Az ilyen beszélgetéseken kívül az alábbi tippek is segíthetnek a közelség és a szerelem fenntartásában.

Apró figyelmességek

A hangsúly valóban az apró szócskán van, ugyanis már azzal rengeteget tehetsz, ha például a bevásárlás során viszel haza a párodnak a kedvenc csokijából: ezzel is érezteted vele, hogy fontos a számodra, és mindig ott motoszkál a fejedben.

„Szeretlek”

Rengeteg olyan mozdulat létezik, melyekkel ki tudod fejezni a másik iránt érzett érzéseidet anélkül, hogy állandóan azt mondogatnád, hogy mennyire szereted. A kezeddel simíts végig a hátán vagy a haján, kívánj neki szép napot, és váratlan pillanatokban adj neki egy puszit. Ezek azok a gesztusok, melyek szavak nélkül is sokat elmondanak.

Randi

Ha szóba kerül a kettesben eltöltött idő, egy romantikus vacsora képe ugrik fel sokunk szeme előtt. Ez azonban gyerekek mellett nehezen kivitelezhető. Engedd el az esti találka ötletét, és gondolkozz olyan programokban, melyek nappal is megszervezhetők, míg például a gyerekek óvodában vagy iskolában vannak. Egy közös ebéd vagy egy kellemes séta kettesben is lehet olyan romantikus, mint egy gyertyafényes vacsora.