Lemerült az aksi? – Újévi újratöltés testnek-léleknek

Ahogy elrajtol az új év, rengeteg új teendő és elérendő cél is jön vele. Annak érdekében, hogy ezeket minél könnyebben teljesítsd, fel kell töltened a tél közepére lemerült energiaraktárakat. Ehhez hoztunk pár szuper ötletet.

Tápláló reggeli

Eddig nem reggeliztél, vagy csak gyorsan bekaptál valamit, hogy ne üres gyomorral lépj ki az ajtón? Mindenféleképp változtass ezen, ugyanis a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése – még ha elcsépelten hangzik is. Ahhoz, hogy legyen elegendő energiád, muszáj már reggel feltöltened az energiaraktáraidat! Íme, egy szuper recept ehhez: keverj össze natúr vagy görög joghurtot némi túróval, majd szórj bele különféle magokat, például chiamagot, de a zabpehely is nagyon jó választás. 

Rendszerezz

Annak érdekében, hogy a céljaidra tudj koncentrálni, nagyon fontos, hogy rendet tegyél magadban és természetesen az otthonodban is. Figyelj arra, hogy mindig rend legyen a lakásodban, és rendszerezettek legyenek a dolgaid, hiszen egy ilyen környezetben lehet csak igazán jól kikapcsolni és feltöltődni. A rendszerezés továbbá arra is jó, hogy elfelejtsd a problémákat, és csak a rend megteremtésére koncentrálj. Mindemellett a szép élettér pozitív hatással van a lelkivilágodra is.

Kreatív kikapcsolódás

A rendrakás után elérkezett az idő a tested pihentetésére és az agyad foglalkoztatására. Ehhez kényelmesedj el a kanapén, vedd kézbe a kedvenc könyvedet, esetleg nézz meg egy filmet, de igazából bármit csinálhatsz, ami kikapcsol és energiával tölt fel. Ha rád nyugtatólag hat például napi teendők összeírása, tedd azt. Jegyezz fel minden olyan célt, amit el szeretnél érni az elkövetkezendő évben. De azokat a dolgokat is bátran jegyzeteld le, melyek boldoggá és hálássá tesznek, így máris pozitívabban és csupa tettvággyal nézel az új esztendő elébe.

Friss levegő

Egy kellemes séta a friss levegőn szintén rendkívül jó hatással lesz az elmédre és a kedvedre. Próbálj meg olyan dolgokra figyelni közben, melyeket máskor észre sem veszel. Járj nyitott szemmel a világban, így rengeteg szép dolgot vehetsz észre, melyek minden nap új erőt adnak.

Testápolás

Lelked ápolása mellett a testedről se feledkezz meg, hiszen ez is nagyon fontos része a feltöltődésnek. Esténként vegyél egy kellemes fürdőt, és hagyd ellazulni az izmaidat. Természetesen a bőröd ápolása is fontos eleme a rituálénak, így ilyenkor erre is fordíts időt. Egy finom illatú tusfürdő, egy kellemes bőrradír és egy tápláló testápoló együtt csodákra képes.