Csendet kérek! – Anya most magára figyel

A pillanat, amikor a gyerekek édesapjuk kezét fogva kilépnek az ajtón, és elindulnak a játszótérre. Mit csinál ilyenkor a legtöbb anya? Kihasználva, hogy senki nincs láb alatt, igyekszik annyi teendőt belesűríteni a rászakadt szabad órába, amennyit csak lehet. Te ne így tegyél! Használd inkább feltöltődésre ezt az időt! Ehhez hoztunk pár tippet.

Anyukaként rengeteg fronton kell helytállnod: annyi a teendőd, hogy képtelenség a végére érni, ezért ritkán jut idő magadra. Amikor azonban jutna, nehezedre esik kikapcsolni, és nem a mosással vagy a vasalással foglalkozni. Pedig a lelki egyensúlyhoz és az energiaraktárak feltöltéséhez elengedhetetlen az énidő – szigorúan lelkiismeretfurdalás-mentesen. Lássuk, hogyan tudod ezt a legjobban kihasználni. 

 1. Merülj el benne!

  Mikor tudtál utoljára úgy elfeküdni a kádban, hogy senki nem akar bemászni melléd a vízbe pancsolni? Ha már nem is emlékszel ilyenre, akkor irány a fürdő! Engedd meg a vizet, adj hozzá kényeztető fürdősót, gyújts meg egy illatgyertyát, és indíts el egy relaxációs zenét – kész is a körítés. Nincs más hátra, mint kikapcsolni. 

 2. Sorozatra fel!

  Fejből fújod a gyerekmesék párbeszédeit, és jobban ismered a szereplőket, mint a saját barátaidat? Akkor használd arra az énidődet, hogy egy kicsit helyre billentsd a világ rendjét. Huppanj le a kanapéra, és nézz meg néhány részt egy sorozatból, ami már régóta piszkálja a fantáziádat. Vagy akár olyat is nyugodtan választhatsz, melytől nosztalgikus hangulatba kerülsz. Hisz ki tudna ellenállni a Gilmore lányok bájának vagy a Szex és New York flitterekkel és magas sarkú cipővel szegélyezett csajos világának?

 3. Szépítkezz!

  Biztosan igyekszel a hétköznapokban is a tőled telhető legtöbbet megtenni bőröd és hajad ápolásáért, de az is valószínűsíthető, hogy ez a minimumra elég. Valld csak be, arra sem emlékszel, mikor hagytad utoljára addig a hajadon a pakolást, ameddig azt a hozzáértők javasolják. Vagy mikor tudtad nyugodtan kiegyenesíteni a tincseidet? A körmeid csinosítgatásáról nem is beszélve... Nem biztos, hogy arra van szükséged, hogy az énidőd a pihenésről szóljon. Lehet, hogy az tölt fel igazán, ha széppé varázsolhatod a képet, amit a tükörben látsz. Lakkozz, száríts, sminkelj, epilálj!
 4. Tombolj!

  Tele vagy feszültséggel? Kapcsolj zenét! Nem tudod elterelni a gondolataidat a feladatokról? Kapcsolj zenét! Imádsz táncolni? Kapcsolj zenét! És ha a gyerekek már kifordultak a sarkon, tekerd is fel a hangerőt és tombolj egyet! Hallgasd a kedvenc számaidat, énekelj és ugrálj! Ne törődj azzal, hogy mit szól a szomszéd, vagy hogy hogyan mutatsz kívülről – úgysem lát senki. Ez most a te időd, ami csak rólad szól.